fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
karmicna-diagnostika
lotos-svetovanje-karmicna-diagnostika

"Kar seješ, to žanješ ..."

Karmična diagnostika kot način življenja

Zakaj ima Karmična diagnostika posebno mesto na spletni strani in v mojem srcu, čeprav individualnih storitev karmične diagnostike praviloma ne izvajam oz. izvajam le za redne stranke?

Kljub temu, da individualnih terapij karmične diagnostike ne izvajam, izvajam le skupinske terapije v sklopu delavnic in izobraževanj, je Karmična diagnostika vendarle TEMELJ vseh storitev, izobraževanj, delavnic, tečajev, ki jih izvajam; od djotiša, reikija, Tesla metamorfoze in vseh skupinskih izobraževanj.

Zato ima tudi posebno mesto na spletni strani. Karmična diagnostika namreč ni zgolj metoda ali tehnika, je filozofija in način življenja.

Karmična diagnostika je tista na katero se opiram pri svojem delu in h kateri se vedno znova vračam v svojem življenju.

Kaj je karmična diagnostika?

Karmična diagnostika je metoda, ki jo je razvil ruski krščanski duhovnik in bioenergetik S. N. Lazarev. V naš prostor jo je prinesel in prilagodil bioterapevt Marjan Ogorevc.

Da bi razumeli metodo in filozofijo Karmične diagnostike, moramo najprej razumeti pomen »karme«.

Zagotovo smo vsi že slišali rek »karma is a bitch« (karma je »prasica«). Ta lepo opiše, kako se je v našem prostoru nekako uveljavilo napačno razmišljanje, da je karma neka zunanja sila, ki svojeglavo in povsem svojevoljno vpliva na naša življenja. Po krivici se je uveljavilo mišljenje, da smo popolnoma nemočni proti tej »kruti in nepravični karmi«.

Ta, povsem napačna definicija in razumevanje, se je najverjetneje uveljavila, najprej zaradi rahlo eksotičnega prizvoka besede, in nato tudi iz podzavestnega istovetenja z vlogo žrtve, ki je precej močno prisotna in zakoreninjena v našem slovenskem prostoru. Ob predpostavki, da obstaja neka »kruta usoda«, ki nam popolnoma odvzame vso moč in iz nas naredi žrtev, nam le ta služi kot priročen izgovor, da nam ni potrebno prevzeti odgovornosti za svoje življenje. Tako postanemo ujetniki »karme«, brez da bi pravzaprav v resnici poznali njen pomen in njene zakonitosti. V resnici pa postanemo zgolj ujetniki lastnega uma, družinskih in kolektivnih vzorcev in prepričanj, ujetniki lastnih travm in miselnih omejevanj.

Moramo vedeti, da so ti vzorci zakoreninjeni globoko v našo podzavest in da po njih bolj ali manj delujemo, ne ker bi zavestno in namerno tako hoteli, temveč, ker v danem trenutku ne znamo in ne zmoremo drugače in se pravzaprav sploh ne zavedamo, da v resnici delujemo tako.

Karma v resnici pomeni delovanje. Akcija, reakcija. Vzrok, posledica. V našem prostoru zelo primerno razložena s pregovorom »Kar seješ, to žanješ.« To pomeni, če sejem koruzo, ne morem žeti pšenice. Preprosto. In enako preprosto je v našem življenju. Če sejem npr. nenehno kritiko, pritoževanje, negodovanje, ne morem žeti zadovoljstvo, pohvale, ugodje. Če sejem npr. občutje strahu, ne morem žeti občutje miru. In tako naprej. Torej karkoli sejem, to se v obliki plodov vrača nazaj k nam. In to je najpreprostejša razlaga karme.

Ko ozavestimo ta princip, spoznamo, da karma nikakor ni neka zunanja sila, katere žrtve smo. S tem ozavestimo, da lahko izbiramo svojo žetev, tako da se zavestno odločimo, kaj bomo sejali. S tem prevzamemo polno odgovornost za svoje življenje, se osvobodimo principa žrtve in ozavestimo svobodno voljo, ki jo imamo. In tu se prične kreacija lastnega življenja.

Karmična diagnostika nam pomaga ozavestiti in transformirati vzroke, ki povzročajo naše ujetosti. Pomaga ozavestiti karmo, ki jo ustvarjamo oz. živimo. Kaj smo si kot lekcije zadali za usvojiti, preseči …

O vsem tem se učimo, prepoznavamo in ozaveščamo na naših izobraževanjih in delavnicah.

Delavnica Pot k sebi

Delavnica Pot k sebi je intenziven program poti k osebni preobrazbi. Skozi vodeno delo na sebi premikate meje zavedanja sebe in življenja, ki ga ustvarjate.

Za koga je delavnica primerna?

Za te izzive in še mnogo drugih sem pripravila 3 dnevno delavnico POT K SEBI!