fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si

"Jyotish je kot svetilnik,
ki osvetli pot življenja"

"Jyotish je kot svetilnik,
ki osvetli pot življenja"

Imaš kdaj občutek, da se na nekaterih področjih življenja prepogosto vrtiš v začaranem krogu?

Se sprašuješ, kakšna je tvoja vloga, tvoja popotnica za ta svet?

Ne prepoznaš ali nisi prepričan/-a v svoje potenciale?

Si želiš izvedeti, kateri so tvoji večji izzivi v življenju in kako jih preseči?

Je trenutno obdobje precej naporno, pa ne veš zakaj ali pa si na pragu novih poti, prelomnic, priložnosti?

Si želiš globljega razumevanja sebe, svojih življenjskih poti, izbir, odnosov, ki jih ustvarjaš, nalog, izzivov, lekcij, potencialov in življenjskih učenj?

Potem je djotiš morda tudi zate. ♥

 

Kaj je Djotiš svetovanje in kako poteka?

Jyotish je kompleksen sistem starodavnega vedskega znanja o kozmičnih ritmih.

Vsak posameznik – vsaka duša si izbere idealen trenutek za vstop v Zemeljsko življenje, ki mu omogoča pridobiti točno tiste izkušnje, ki jih potrebuje za svoje učenje, rast in razvoj.

Trenutek rojstva in vpogled vanj skozi natalno karto prikaže nivo zavesti na posameznem področju življenja.

Ob PRIJAVI na svetovanje izdelam analizo tvoje rojstne karte.

Na osebnem srečanju ali srečanju ON-LINE predstavim tvojo življenjsko pot, izkušnje, ki si si jih zadal/-a na posameznem področju življenja skozi perspektivo džotiša.

Na svetovanju pogledamo:

Kje in kako mi lahko svetovanje pomaga?

V čem je Jyotish pri meni edinstven?

Kako svojo izkušnjo opisujejo stranke?

Draga Andreja! Tole je zadelo v žilo. Te 3 ure pri tebi so mi odprle povsem nov svet. Ne, da ne bi vedela, da obstaja, a kot da ga nisem hotela zares videti, kot da sem hodila čez življenje z zaprtimi očmi. Kljub zmedi v moji glavi, mi postaja zelo jasno, zakaj se mi stvari dogajajo in predvsem mi postaja jasno, kako in kam naprej. Hvala ti, objem!
Eva K., Ljubljana
Andreja, tvoje gradivo, ki si mi ga pripravila je po enem mesecu že povsem scefrano. 😉 To je postal moj vodnik, moj učbenik iz katerega se "učim" o sebi. A veš, da imam vsako jutro ritual ob kavi, da ga berem? V dan grem s čisto drugačnim pogledom in iz dneva v dan imam jasnejšo sliko.
Martina
Gospa Andreja lepo pozdravljeni, toplo se vam zahvaljujem za svetovanje, za vaš čas namenjen meni in za izčrpno analizo. Neizmerno sem vesela, da sem vas spoznala in ste ena od oseb, za katero lahko dam priporočilo. Analizo sem "preletela", potočila solze ...
Suzana Zajc

Kako je meni Djotiš svetovanje spremenilo življenje?

Dejansko lahko rečem, da je bila odločitev za djotiš svetovanje tista, ki je meni precej spremenila življenje.

Ko sem sprejela odločitev in se prijavila na džotiš svetovanje, sem pred tem le nekajkrat mimogrede slišala, da to sploh obstaja, kaj več pa pravzaprav nisem vedela in tako si tudi približno nisem predstavljala, kaj sploh pričakovati. Nekako sem se prijavila bolj iz radovednosti, pa tudi z malo vzvišenosti, priznam, da sem inteligentnejša od teh »čira čara«. A hkrati sem v sebi iskala nekaj več in upala, da mi bo svetovanje le dalo nek globlji vpogled, v kaj pa pravzaprav nisem vedela.

In res mi je djotiš dal to, kar sem upala in še več. Dal mi je globlji vpogled, dal mi je razumevanje, zakaj in čemu so bile določene stvari v mojem življenju, takšne kot so bile. Spoznala sem, da so bile to izkušnje, ki sem jih izbrala, kar mi je močno pomagalo pri sprejemanju sebe in svojega življenja, takšnega kot je. Odpadli so mnogi občutki krivde, zmedenosti, dvoma, odpadla so mnoga vprašanja.

V tistem času sem sicer že pospešeno delala na sebi, vrtala po svojih vzorcih, prepričanjih, ujetostih, reflektirala svoje življenje, odnose, sebe, djotiš pa mi je pomagal vse skupaj še globlje doumeti.

Kakorkoli, šlo je za ljubezen na »prvi pogled« oz. prvi stik. Tako sem bila fascinirana, da sem si v tistem trenutku rekla: »Jaz to hočem znat!«

Takoj sem poiskala šolo djotiša, v roku enega tedna sem bila že vpisana in pričela s študijem. Študirala sem zares pospešeno in po zaključenem študiju pridobila certifikat in naziv Djotiš svetovalka.

In sedaj sem tukaj, da lahko pomagam Vam!

Skozi študij sem seveda ugotovila, da ljubezen na prvi pogled ni bila naključna, saj sem v natalni karti odkrila preddispozicije in potencial za učenje djotiša, kar pred tem nisem nikoli zares zaslutila.

Kdove, od kod in od kdaj izvira ta moja ljubezen …, vsekakor pa je odločitev za svetovanje močno vplivala na moje življenje. Tudi, če se ne bi odločila za študij, je svetovanje pripomoglo k razumevanju sebe, dalo odgovor na marsikatero globoko vprašanje o sebi in svojem življenju, ki si jih večina izmed nas postavi v določenem trenutku življenja.

V kolikor začutiš klic, se prijavi na svetovanje.

Te zanima še več o Džotišu?

(tudi DJOTIŠ, DŽJOTIŠ, JYOTISH, ĐJOTIŠ, ĐOTIŠ)

Jyotish / djotiš je vedska astrologija prastare Indije.

Viri govorijo, da je prava starost Vedske kulture pravzaprav še vedno uganka, večina virov pa govori o starosti 5000 let!

Vsekakor gre za čas, ko še ni bilo teleskopa in sodobne tehnologije, pa vendar Jyotish / djotiš natančno opisuje in izračuna gibanje planetov z gledišča Zemlje. Astrologija je zgodovinsko ena izmed najstarejših veščin, ljudje so sledili naravnim, kozmičnim ritmom, živeli v skladu z naravo in gibanjem vesolja. 

V sanskrtu (jezik starodavne Indije) Jyotish pomeni »svetloba« oz. »kreator svetlobe«.

Svetloba nam omogoča videti. Svetloba odganja temo. Jyotish so oči Ved. Tako nam Jyotish omogoča osvetliti sebe, svojo življenjsko pot. V življenju imamo velikokrat občutek, da hodimo ali tavamo v temi. Ko hodimo v temi po naši poti, nevede s seboj vlečemo veliko ovir, ki smo jih spotoma »pobrali« z že prehojene poti. Djotiš nam tako pomaga, da prepoznamo ovire, ki jih nevede vlečemo za seboj in sprejmemo svojo preteklost, omogoča globlji vpogled v našo sedanjost in tako osvetli našo prihodnost.

Ko imamo prižgano luč, nam svetloba osvetljuje ovire na poti. Tako ni potrebe, da bi se ob ovire spotaknili, temveč se lahko svobodno odločimo, da jih obhodimo, odstranimo … Ob prižgani luči vidimo poti in se lahko sami svobodno odločimo, katero bomo izbrali.

Vendar, potrebno je vedeti, da Jyotish ni napovedovanje prihodnosti, kljub temu, da jo osvetljuje.

Vsak človek ima namreč svobodno voljo. Odločitve, ki jih v življenju sprejemamo vplivajo in kreirajo našo prihodnost. Torej je vsako napovedovanje prihodnosti lahko zgolj projekcija trenutnih trendov v prihodnosti. V tistem trenutku, ko se spremeni ena izmed okoliščin, v tistem trenutku, ko se odločimo izven trenutnih okvirjev in lastnih omejitev, spreminjamo trend in s tem projekcijo prihodnosti.

S svobodno voljo, s svojim delovanjem in z zavedanjem samega sebe, ustvarjamo svojo prihodnost!

In Jyotish nam med drugim ponuja uvide v lastne okvirje in omejitve, ki nam onemogočajo kreiranje prihodnosti, kot si jo želimo in zaslužimo. Šele vpogled v lastne omejujoče vzorce, nam omogoča spremembo in osvoboditev le teh in tako odpira možnosti za kreacijo drugačne prihodnosti.

Celotno vesolje je med seboj povezano in prepleteno z nevidnimi nitmi. Tako kot smo mi del vesolja, tako je vesolje del nas. Vsi poznamo planete, ki krožijo okoli sonca, ne zavedamo pa se vedno, da vsak planet nosi in izžareva svojo energijo in s tem vpliva na celotno vesolje, tudi na nas. Torej planeti imajo svoje fizično telo in imajo svojo dušo, energijo, osebnost, tako kot imamo ljudje svoje fizično telo, znotraj tega telesa, pa je vsak svet zase, s svojim doživljanjem, čustvovanjem, delovanjem, osebnostjo.

Luna s svojo energijo premika tako mogočno vodo, kot je morje. Tudi ljudje, ki smo sestavljeni tudi iz vode, občutimo gibanje Lune. Še kako pusti Luna svoj vpliv na našem čustvovanju, pa tudi številke na tehtnici nihajo skladno z gibanjem Lune. Sonce s svojo energijo, svetlobo in toploto je vir življenja, omogoča rast in razvoj. Tudi ljudje poznamo in čutimo njegov vpliv. Samo spomnimo se, kako pogrešamo energijo Sonca v meglenih zimskih dneh in kako polni energije in pozitivne naravnanosti smo, ko nas razvaja s svojimi žarki. Tako imajo tudi ostali planeti svojo energijo s katero vplivajo na celotno vesolje in na nas kot del le tega.

Kako bodo planeti vplivali na nas osebno, je odvisno od slike neba v trenutku rojstva. Od pozicije planetov v tistem trenutku je odvisno, katere energije nas bodo dosegle bolj in katere manj.

Z neskončnimi povezavami energij planetov in ostalih dejavnikov, ki vplivajo na nas (karma, predniki, vzorci, kraj, v katerega smo se rodili…), se ustvarja naše življenje.

GANESH

– zaščitnik Jyotisha

O Sade Sati obdbobju

Z naročilom izračuna Sade sati prejmeš:

·         Navedbo obdobij Sade sati v tvojem življenju

·         Področja življenja, ki se jih obdobje Sade sati najbolj dotakne

·         Razlago, kaj pomeni obdobje Sade sati

·         V kolikor si trenutno v obdobju Sade sati, prejmeš preventivne tehnike za blaženje učinkov Sade satija

·         V poročilu prejmeš tudi izračun in razlago znamenja po Djotiš astrologiji

·         Poročilo prejmeš po e-pošti, najkasneje teden dni po plačilu

SADE SATI v sanskrtu pomeni »sedem in pol«.

Označuje cca. 7,5 let dolgo obdobje, v katerem se Saturnov tranzit nahaja nad Luno v natalni karti oz. v hiši pred natalno Luno in v hiši za natalno Luno. Astrološka rojstna karta ima namreč 12 hiš, v katerih se nahaja 12 zodiakalnih znamenj. Ob rojstvu se planet Luna (ali Čandra po djotišu) utelesi v eni izmed hiš. Ko Saturnov (ali Šanijev po djotišu) tranzit prehaja nad hišo natalne Lune ter eno hišo pred njo in eno za njo (Luna je zelo občutljiva, zato čutimo Saturnov vpliv že v hiši pred in za njo) , se vrši Sade sati.

Saturn potrebuje približno 2,5 leti, da prehodi eno hišo. Govorimo o prehodu čez tri hiše, tako dobimo 7,5 let dolgo obdobje.

Nekateri označujejo to obdobje za obdobje trpljenja in žalosti. V tem obdobju resda lahko pričakujemo več težav in ovir na svoji poti (poslovni, zdravstveni, partnerski in drugi zapleti), vendar vse z namenom preobrazb in notranjega napredka. Saturn je po svoji naravi brezkompromisen učitelj. Uči nas tega, kaj je v življenju res pomembno. To obdobje je namenjeno obračanju vase, sprejemanju življenja takšnega kot je in odvezovanju od vsega, na kar smo pretirano navezani. Saturn nas uči, da je življenje izkušnja, da je potrebno živeti in sprejeti vse izkušnje, ki nam pridejo naproti. Tudi tiste, ki so nam manj ljube. Pomembno je, da se ne zataknemo v pričakovanja, upiranje in pretirano navezanost na karkoli, saj to so stvari, ki nam v življenju povzročijo največ trpljenja. Obrnimo se vase, sprejemajmo življenjske izkušnje, življenjsko učenje – s pravim pristopom tudi Saturnov prehod ne bi smel povzročati preveč težav.

Saturn predvsem želi, da prevzamemo odgovornost za lastno življenje. V kolikor ne čutimo sebe, nismo v stiku s seboj in ne stojimo na lastnih nogah, bo Saturn zavzel brezkompromisne akcije, da to ozavestimo in se naučimo. Ker je torej, kot smo že rekli, Saturn brezkompromisen učitelj, nam lahko v tem času povzroči težave ali odvzame stvari, ljudi na katere se preveč naslanjamo in ob tem pozabljamo, da smo sami kreatorji svojega življenja. »Umakne« nam torej vse izgovore in »bergle«, zaradi katerih ne prevzamemo odgovornosti za svoje življenje.

Saturn je zavetnik ljudi z družbenega dna oz. ljudi z obrobja družbe – to so ljudje, ki povečini ostanejo sami in odvisni sami od sebe, pa vendar bi potrebovali koga, ki bi ljubeče poskrbel za njih. Torej Šani je zaščitnik starostnikov, brezdomcev, invalidov, delavcev, slug … Da bi zadostili Šaniju in se z njegovo pomočjo obrnili navznoter, lahko izvajamo preventivne mere, posvečene Šaniju. Šanija bomo umirili z dobrodelnostjo, donacijami, prostovoljstvom v skupinah, ki jih predstavlja. Zelo mu bo po godu, če bomo obiskovali starostnike ali invalide, se prostovoljno družili z njimi, jim pomagali pri različnih opravilih, če bomo nahranili ali donirali različna sredstva za brezdomce, reveže, lačne po svetu, pa tudi za živali, zlasti ob sobotah, ko je Šanijev dan. Nekateri ljudje instinktivno začutijo potrebo in klic, in v času Sade satija izvajajo zgoraj omenjene preventivne tehnike, brez da bi vedeli, da živijo Sade sati. Te preventivne mere je priporočljivo izvajati tudi, ko ne živimo Sade sati!

Kadar smo zavestni svojega življenja, sebe, hvaležni za vse, kar nam življenje nudi in hkrati nevezani na vse, je lahko obdobje Sade satija obdobje napredka in rasti ter notranje moči. Šani samo želi, da vzljubimo sebe točno takšne kot smo v resnici; nepopolni, z napakami, ranami, slabostmi, ne pa da sebe presojamo in vrednotimo skozi maske in prizme dosežkov, posla, parterja, otrok, materialnih dobrin ipd.

Vzemimo življenje v svoje roke, spremenimo svojo sedanjost, sprejmimo preteklost in s tem sami kreirajmo svojo prihodnost.

Za naročilo storitve pošlji svoje rojstne podatke (datum, ura, minuta in kraj rojstva) s klikom na gumb spodaj ali s sporočilom na info@lotos-svetovanje.si.

Po naročilu prejmeš na tvoj elektronski naslov račun za plačilo. Po plačilu storitve prejmeš izračun na elektronski naslov v roku enega tedna.

ŠANI / SHANI

gospodar karme

Energija imena po Djotiš vedski astrologiji - Namkaran

Vsako ime nosi svojo energijo, svojo vibracijo. Temeljna razlika med numerologijo in Namkaran tehniko je v tem, da Namkaran upošteva ime kot zvok oz. kot vibracijo. Ime je pravzaprav naša osebna mantra, ki smo ji nenehno izpostavljeni. Glede na trenutek našega rojstva oz. glede na našo natalno karto nam ime aktivira določeno življenjsko področje oz. določeno hišo v naši karti. Z izračunom imena tako ugotovimo, ali nas vibracija imena podpira na naši življenjski poti ali pa nam jo morda otežuje.

Izračun osebnega imena je vključen v osnovno Jyotish svetovanje oz. analizo rojstne karte.

Izračun energije osebnega imena … 8€ 

Za naročilo storitve pošlji svoje rojstne podatke (datum, ura, minuta in kraj rojstva) na info@lotos-svetovanje.si ali izpolni obrazec s klikom na gumb spodaj.

Po naročilu prejmeš na tvoj elektronski naslov račun za plačilo. Po plačilu storitve prejmeš izračun na elektronski naslov v roku enega tedna.

Djotiš znamenje

Jyotish natalno karto analizira skozi znamenje ascendenta, ki pa se razlikuje od znamenja ascendenta v zahodni astrologiji. Gre za točko oz. znamenje, ki se v trenutku rojstva nahaja najbolj vzhodno na obzorju (gledano s perspektive kraja rojstva na Zemlji), torej znamenje, ki vzhaja oz. se rojeva v trenutku našega rojstva. Ascendent se menja na približno 2 uri – zato je najboljši pokazatelj osebnosti in individualnosti posamezne osebe.

Za brezplačni izračun ascendenta oz. Djotiš znamenja, vnesi osebne podatke v spodnji obrazec ali mi pišite na info@lotos-svetovanje.si. Odgovor prejmeš na elektronski naslov v najkrajšem možnem času (navadno v roku nekaj dni). 

PRIJAVI SE NA E-NOVIČKE