fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Marca se zgodi pomembnejši astrološki premik. Rahu in Ketu namreč po letu in pol zamenjata znamenje svojega gospodarja. Iz trenutnih znamenj raka in kozoroga prestopita v znamenji dvojčkov in strelca, kjer bosta ostala skoraj do konca septembra 2020.

Ponovno poudarjam, da govorimo o vedski astrologiji djotiš, in ne o zahodni astrologiji. O ključnih razlikah sem pisala v preteklem članku, tukaj.

V tem trenutku je pomembno vedeti, da se znamenje, v katerem ste rojeni po astrologiji djotiš, razlikuje od znamenja, ki vam pripada po bolj znani zahodni astrologiji. Za brezplačen izračun znamenja po astrologiji djotiš mi pišite na info@lotos-svetovanje.si in navedite svoje rojstne podatke (datum, ura, minuta in kraj rojstva).

Več o tem, kakšen bo splošen vpliv bivanja tranzitnih Rahuja in Ketuja v znamenju dvojčkov in strelca, si preberite na povezavi tukaj.

Kaj bo ta tranzit prinesel posameznim znamenjem?

Kaj pa bo ta tranzit prinesel posameznim znamenjem, katera področja v življenju bo bolj aktiviral, na katerih področjih se bodo aktivirale karmične zanke, si poglejmo v nadaljevanju.

Če ste po astrologiji djotiš rojeni v znamenju ovna, bo za vas še posebej aktualno vse, kar velja tudi kot splošen vpliv v tem obdobju. V tem obdobju boste imeli več energije, poguma, podjetnosti, lažje boste izrazili in uveljavili svoje ideje in s tem vplivali na druge. Pazite, da vas pri tem ne zanese v skrajnosti. Lahko se vam odpirajo nova znanja, učenja, izobraževanja, pojavi se vlek v duhovna in spiritualna znanja, tranzit lahko pretrese vaše vrednote, prepričanja, vero in le-to postavi na popolnoma nove temelje. Na preizkušnji so lahko odnosi s starši, predvsem z očetom, kritična točka je lahko tudi očetovo zdravje.

Rojenim v znamenju bika bo v ospredje stopilo finančno področje. Lahko doživljate skrajnosti na tem področju, vaši prihodki lahko narastejo, vendar se boste v tem obdobju učili lekcije lastne vrednosti, lahko tudi skozi družinske izgube, izgube na področju dediščine ali dohodkov, ki jih pridobite od drugih ljudi, izključena ni niti ločitev. Lahko se okrepi vaša potreba po govorjenju, lahko boste zelo goreče zagovarjali svoja stališča. Bodite pozorni na prehrano, da se ne boste prenajedali, in ne pretiravajte z alkoholom.  Pomembno je, da skušate v tem obdobju usvojiti lekcijo odvezovanja od materialnega. Odvezovanje ne pomeni odrekanje, kot se velikokrat zmotno interpretira, pomembno je, da se čustveno ne navezujete na materialno, da vas ne vodi strah pred morebitno izgubo le-tega, da spustite nadzor – ne govorim o nenadzorovanem zapravljanju, temveč zgolj, da ste prisotni tukaj in zdaj, ne da živite v strahu glede prihodnosti, in samo zaupajte, da karkoli se v življenju zgodi, nosi s seboj za vas pomembno lekcijo učenja.

Dvojčki boste tranzit Rahu-Ketu zelo močno in zelo osebno občutili. Tranzit se vas bo dotaknil zelo osebno in se odražal skozi odnose z drugimi. Lahko prizadene vaše partnerstvo. Številne zveze dvojčkov se v tem obdobju lahko končajo ali pa gredo skozi težje preizkušnje. Predimenzioniran bo lasten ego, težko se boste osredotočali na druge, ker boste imeli toliko dela in opravkov sami s seboj, kar vam bodo drugi v vašem življenju odsevali z zavračanjem in prekinitvami. Vsekakor lahko v tem obdobju občutite večje premike v življenju, okrepila se vam bo samozavest, ustvarjalnejši boste, polni novih idej in zanimanj, a v vsem tem bo bolj malo prostora za druge ljudi. Bodite pozorni in ohranjajte ravnovesje med lastnim egom in potrebami drugih. Ponovno se lahko odprejo partnerske zgodbe iz preteklosti.

Raki boste s tem premikom končali za vas težko življenjsko obdobje, ki je v zadnjem obdobju prizadelo predvsem področje partnerstva. Težje lekcije na tem področju so za vami, vendar žal še ni prišel čas, ko bi povsem svobodno zadihali. Preteklo obdobje je bilo za vas precej izčrpavajoče, zato je pomembno, da se v prihodnjem letu in pol posvetite svojemu zdravju. Če temu področju ne boste posvetili večje pozornosti, se lahko pojavijo težave. Moten bo predvsem vaš spanec, pa tudi notranji mir. Obdobje vam lahko prinese težnjo po potovanju v bolj oddaljene kraje, lahko vas pritegnejo tuje kulture, duhovnost, potrebovali boste več miru in samote. Čas je zelo primeren za meditacijo in različne vadbe, ki vzpostavljajo ravnovesje med duhom in telesom. Tudi če se boste sprva težko umirili, vztrajajte, vaše zdravje in psihično ravnovesje vam bosta hvaležna. Lahko se pojavijo tudi težave v službi in začutite klic po spremembi.

Levi boste v tem obdobju osredotočeni na svoje želje, cilje, ambicije, ki se bodo naglo uresničevale, ter na povečanje prihodkov in različnih dobitkov. Pazite, da se ne ujamete pretirano v iluzijo materialnega in da ohranite zdrav razum, v nasprotnem primeru se vam lahko zgodi trd padec. Kakorkoli, v tem obdobju se boste več družili, pridobivali nove zveze in poznanstva, ki jih boste lahko izkoristili pri uresničevanju svojih ambicij in želja, sklenete lahko nova poslovna partnerstva ipd. Krog prijateljev bo večji, ohranite pa mero previdnosti pri zavedanju, ali so vsi prijatelji res Prijatelji. Ne nasedajte blišču, ki vas v tem obdobju lahko zaslepi, pozorni bodite, da imajo vsi ‘dobitki’ res pravo vrednost. Vaš um bo briljiral v tem obdobju. Težje izkušnje vas lahko čakajo v odnosu z otroki, tudi nosečnost bi lahko bila težavnejša za vas. Če ste do otrok preveč zaščitniški, jih lahko v tem obdobju precej dušite. Dovolite otrokom, da se osvobodijo vašega nadzora, dovolite jim dihati. Pretekle skrite zveze in romance se lahko nenadoma obelodanijo.

Devicam prinaša obdobje nove poslovne priložnosti. Možna so napredovanja, menjave službe ipd. Predvsem se bodo aktivirale lekcije posla in doma. V tem obdobju vas bo posel povsem okupiral, lahko boste več v službi kot doma. Kadar poslovnega področja ne uravnovesimo in mu posvečamo večino svoje pozornosti in energije, ustvarjamo manko energije v našem domu, kar lahko privede tudi do težav doma ter tudi do izgube doma. Možne so selitve. Pazite na odnos z mamo, tu se lahko pojavijo težave, prav tako je lahko oslabljeno mamino zdravje. Pazite tudi na svoj notranji mir, notranje zadovoljstvo in srečo. Skrbite torej za ravnovesje med službo in domom.

Rojenim v znamenju tehtnice se na veliko odpira želja po raziskovanju novih, tujih kultur, odpirajo se možnosti potovanj, spiritualnih dobitkov, duhovne rasti. Pot vam lahko prečkajo učitelji, ki vas bodo povsem prevzeli, za vas bodo postali avtoriteta. Pazite se lažnosti v duhovnem svetu. Na novo se lahko postavijo temelji vaše vere, religije. Odnos z očetom je lahko bolj intenziven, pa tudi z mlajšimi sorojenci, če jih imate. Pazite na svojo vitalno energijo, saj je ne bo na pretek. V tem času  boste morali vlagati bistveno več truda za rezultate, prav tako vam bo lahko zmanjkovalo odločnosti, poguma, ustvarjalnosti, samozavesti. Čas ne bo ugoden za uvajanje nove vsakodnevne rutine, prav tako boste težko izpeljali aktivnosti, za katere je potrebna moč volje.  

Škorpijonom lahko v tem času privrejo na površje nerazrešene lekcije iz otroštva. Zdravje in odnosi v primarni družini so lahko ogroženi. Pomembno je, da se lekcijam ne upirate, sprejmite jih s hvaležnostjo, saj kakorkoli so boleče, prihaja priložnost za zdravljenje in preobrazbo. Pazite na lastno premoženje, denar, možni pa so dobitki, ki jih pridobite prek drugih ljudi, bodisi prek partnerja, dediščine in podobno, lahko pa ste tudi prikrajšani na teh področjih in dobite manjši delež, kot vam ‘pripada’. Pazite na glas in glasilke. Tudi izražanje bo oteženo, težko boste ubesedili in izrazili, kaj mislite, kako se počutite, kakšni so vaši občutki. Vlekle vas bodo skrite plati življenja, tematike smrti, okultnega. Vaši strahovi lahko postanejo predimenzionirani. Hrana in pijača, ki ste jo uživali do zdaj, vam lahko ne ustreza več.

Tudi strelci ste, tako kot dvojčki, tisto znamenje, ki boste Rahu-Ketujev tranzit občutili zelo osebno. Nikakor vam ne bo lahko v tem obdobju. Rahu in Ketu odpirata karmo odnosov. Tako odnosov z drugimi kot odnosa do sebe. Ta tranzit vam lahko prinese občutek odtujenosti, krizo identitete. Težko boste našli svoje mesto v družbi, lahko se boste počutili osamljene, da ne pripadate nikamor, kot da ne spadate v ta svet. Občutite lahko več žalosti in občutkov trpljenja. To boste poskusili kompenzirati v odnosih z drugimi, zlasti v ljubezenskih, pa tudi v poslovnih partnerstvih. Lahko boste gnani v večpartnerske odnose, odnosi z drugimi lahko nihajo iz skrajnosti v skrajnost. Obkroženi boste z močnimi posamezniki, dominantnimi partnerji, lahko se zgodi, da boste potrebe drugih postavili pred lastne. Pazite tudi na splošno zdravje, ki je lahko v tem obdobju bolj prizadeto.

Kozorogi lahko pričakujete več potrebe po miru in samoti. Še laže kot prej se boste umaknili v svoj svet, stran od hrupa in kaosa, in našli zadovoljstvo v stiku s seboj. Precej boste torej sami, vendar ne osamljeni. Pomembno je, da se tega zaveste in si to omogočite. Začutite lahko vlek v duhovnost, lahko se podate na oddaljena potovanja, kjer boste našli sebe. Tudi selitev v tujino ni izključena. Ne zanemarite lastnega zdravstvenega stanja, da vam ne bi to povzročalo preglavic. Imeli boste dovolj moči in energije za boj z morebitnimi boleznimi, pa tudi za spopadanje s težavami, ovirami, konkurenco … Pripravljeni boste trdo delati za uspeh. Pazite na svoje misli, saj vam lasten um lahko naredi več škode kot katerikoli zunanji dejavnik. V tem času je za vas zelo pomembno, da se posvetite praksam, kot so joga, meditacija in druge tehnike, ki vzpostavljajo notranje ravnovesje.

Rojeni v znamenju vodnarja pazite na prihodke. To obdobje bo precej težko za vašo denarnico, ustvarjanje materialnega bo precej upočasnjeno, plačila bodo zamujala, se ne izvrševala ipd. Tudi vaši odnosi s prijatelji pa tudi s starejšimi sorojenci, če jih imate, bodo na preizkušnji. Prevetrite prijateljstva, ne dovolite, da bi prijatelji izčrpavali vašo energijo. Na tem področju lahko doživljate izgube. Vaši cilji in ambicije bodo teže dosegljivi, potrebno bo veliko dela in truda za manjše rezultate kot sicer. Okrepijo pa se lahko želja in priložnosti za zabavo, različne romance, ljubimkanja, zaljubljenost. Če imate otroke, bo vaš odnos z njimi bolj intenziven. Možno je tudi povečanje družine v tem času. Lahko se okrepi zanimanje za različne molitve, mantre, zdravljenje z zvokom, kar vam je lahko v korist in pomoč.

Ribam se obetajo lekcije in učenja skozi delo in dom. Lahko začutite željo za delo od doma in to tudi uresničite. Lahko se zgodijo spremembe, prekinitve na poklicnem področju, bodisi menjava službe, bodisi prekinitev delovnega razmerja ali posla. Pazite na svoj ugled in na odnos z nadrejenimi. Rahu–Ketujev tranzit lahko močno razburka vaše notranje doživljanje, notranji mir. Lahko se okrepi vaša samozavest, vendar ohranite jasno zavedanje o tem, ali ni morda vaša samozavest prenapihnjena in se tako lahko kot iluzija kaj hitro razblini. Vaš dom lahko doživi prenovo. Odnos z mamo lahko postane bolj intenziven in kot tak vir lekcij in učenj.

Pri Rahuju in Ketuju gre vedno za ravnovesje. Lekcije, ki jih nosita, niso nikoli lahke, saj se skozi področja, ki jih ujameta, čisti karma. Vedno si stojita diagonalno nasproti, eden poudarja, krepi, razpihuje, drugi se umika, odbija in prekinja. S tem nas ujameta v svojo igro skrajnosti, ki jim lahko ‘ubežimo’ le tako, da jih prepoznamo in se soočimo z njuno lekcijo.

Kakšne lekcije nosita Rahu in Ketu vam osebno, lahko preverite skozi svetovanje djotiš, kjer predstavim poglobljeno analizo vaše rojstne karte in vam s tem pomagam prepoznati in ozavestiti lastna življenjska učenja. 

 Za brezplačen izračun znamenja po vedski astrologiji djotiš ali za naročilo na razlago vaše osebne natalne karte skozi svetovanje djotiš me kontaktirajte na info@lotos-svetovanje.si ali po tel. 031 360 797.

×
×

Cart