fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Venera se že od 28. marca nahaja v znamenju bika. To je znamenje, v katerem je doma, mu vlada in se tu odlično počuti, zato lahko še bolje izrazi svoje dobrohotne lastnosti. Venera že po naravi velja za dobrohoten planet.

V povprečju potrebuje Venera mesec dni za prehod čez eno znamenje, tokrat pa v znamenju bika ostaja več kot 4 mesece, vmes se namreč po svoji navidezni poti s perspektive Zemlje, vrača nazaj. Svojo retrogradno pot prične 13. 5. in v tem gibanju ostane vse do 25. 6., nato se po poti, ki jo je pred retrogradnostjo že prehodila, vrača nazaj oz. obrne naprej proti znamenju dvojčka, v katerega vstopi 1. 8. 2020.

Venera se od vseh planetov najmanj pogosto obrne v retrogradno gibanje.

Retrogradnost je vedno čas refleksije, obračanja v preteklost oz. nas preteklost v tem času rada ujame. Venera, zlasti v znamenju bika, rada potegne na plano pretekle ljubezni, pretekle emocije. To je čas, ko lahko srečamo ljudi, ki so nam nekoč veliko pomenili, čas ko se vračajo »izgubljene« ljubezni, čas, ki v odnosih lahko obudi staro strast in ponovno obudi že ohlajena čustva.

Prav tako v odnosih lahko potegne na plano nerešene zadeve iz preteklosti, stare rane, ki jih v tem času lahko razrešimo in ozdravimo.

Venera poudarja lepoto, umetnost, kreativnost, sposobnost ustvarjanja, čutnost, pa tudi sposobnost prehajanja v višja stanja zavesti. Vse to bo močno poudarjeno celoten čas njenega bivanja v znamenju bika. Zlasti v času retrogradnosti lahko dokončamo kreativne projekte, ki smo jih v preteklosti dali na čakanje, ker nam je primanjkovalo inspiracije, navdiha.

Venera in bik predstavljata tudi denar, obilje, luksuz, uživali bomo v vseh teh zemeljskih dobrinah, le v času retrogradnosti pazimo, da nas ne zanese v pretirano trošenje. Odprtje trgovin nas lahko zavede, da si damo duška za nazaj, za celoten čas karantene. Poskusimo ohraniti zdrav razum in se vprašajmo, kaj res potrebujemo, da nas ne bo po trošenju bolela glava. Venera nas namreč lahko tudi hitro zaslepi in močna želja po imetju lahko pusti glavobol ob pogledu na bančni račun. Pa vendarle Venera v biku bo zlasti po retrogradnosti tudi v pomoč, da si tudi naše finančno stanje hitreje opomore.

Vse to je splošen oris energije časa skozi posamezen tranzit. Kako ta tranzit vpliva na vsakega posameznika, je odvisno od njegove rojstne karte, od astrološke hiše, ki jo ta tranzit prehaja, od planetov, ki se jih dotakne, od stanja zavesti posameznika in še česa …

Predvsem izkoristimo ta čas za refleksijo in zdravljenje emocij, za katere smo morda mislili, da smo že opravili z njimi, pa se v času retrogradne Venere morda izkaže, da temu ni tako.

×
×

Cart