fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Trenutno je čas res poln kozmičnih dogajanj, da jim komaj sledimo. S tem, da v djotiš astrologiji pogledamo vplive časa oz. predvsem planetov, ki so počasnejši, ki imajo dejansko dovolj časa, da pustijo sled. Sled v naših življenjih in globalno. Torej, ko v djotišu govorimo o energijah časa, navadno govorimo o obdobjih, ki trajajo vsaj nekaj mesecev, pa tudi let. Ja, res se v zadnjem obdobju veliko dogaja.

Saturn se 30. 4. 2019 obrača v svojem gibanju prividno nazaj, gre v retrogradnost, v tem gibanju ostaja skoraj 5 mesecev. Že tako nam nosi precej močne lekcije in učenja skupaj s Ketujem, sedaj pa s svojim obratom nazaj skrbi, da nam res ne uide, kar nam gre. Saturn je tisti planet, ki je v našem življenju »zadolžen« za »težja« učenja in lekcije. Prinaša red tam, kjer ga ni, tam, kjer si zatiskamo oči in se ne želimo soočiti s sabo, s svojim delovanjem. Je izstavljalec računa karme – preteklih dejanj.

Zato so se ga ljudje tradicionalno bali, kot prinašalca trpljenja in žalosti, izgub, odrekanja in ločenosti. Pa vendarle je to le en pol medalje.

Življenje na Zemlji je življenje v svetu polarnosti, dualnosti, dvojnosti. Na Zemlji živimo rojstvo, veselje, srečo, a živimo tudi trpljenje, žalost in smrt. Eno brez drugega ne obstaja, vedno izkušamo oba pola. V kolikor se zapiramo pred čutenjem bolečine, žalosti, trpljenja, smo zaprti tudi pred čutenjem sreče, veselja, radosti.

In tako je Šani (Saturn) samo ena od plati medalje življenja, en košček nas samih, ki ga moramo v življenju ozavestiti, če želimo ozavestiti sebe kot celoto. 
Ko na Šanijeva učenja pogledamo s te perspektive, in ga sprejmemo kot učitelja, ki je pač strog, a pravičen, ki ne trpi izgovorov, ne daje potuhe, temveč reče bobu bob in nas pravično postavi na mesto, ki nam pripada, lahko s hvaležnostjo sprejmemo njegove lekcije, četudi so težke. Nauči nas vztrajati, nauči nas discipline, nauči nas iskrenega pogleda vase, nauči nas stanja na lastnih nogah, brez palic in bergel. Pokaže nam, kaj v resnici potrebujemo za življenje, odvzame vse, na kar smo pretirano navezani, razbije nam iluzije uma. Šani samo želi, da prevzamemo odgovornost in da vzljubimo sebe točno takšne kot smo v resnici, popolni v svoji nepopolnosti.

Saturn v svoji retrogradnosti še močneje pocuka in daje priložnost za razreševanje pretekle karme – preteklega delovanja. Vrača se nazaj v preteklost in meče na plan nerazrešene vzorce, prepričanja, ki nam ne služijo več in je prav, da jih razrešimo. Bolj iskreno kot se bomo pripravljeni soočati s sabo v celoti, ne samo z delčki, za katere smo naučeni, da so nam všeč, da so sprejemljivi, dobri, lepi …, lažje bomo sprejemali Saturnova učenja in dejansko razrešili preteklo karmo. Ko bomo iskreno pogledali, kaj smo ustvarjali, lahko razumemo, kje se nahajamo trenutno, ozavestimo vzroke za nastale situacije, in s tem povrnemo zavedanje moči ustvarjanja lastnega delovanja. Tudi ozvezdje, v katerem se nahaja Saturn, spodbuja k čiščenju in razreševanju, vse z namenom izboljšanja trenutnega stanja.

Področja, ki bodo za nas v tem obdobju nekako najbolj težavna in bodo potrebovala več preventivnih delovanj in pozornosti, so odvisna od postavitve naše rojstne karte, od postavitve vseh planetov in drugih akterjev, ki rišejo potencial in izzive našega življenja.

Zato so vsi opisi zgolj splošne narave in lahko služijo le kot smernice za preventivno delovanje in nikakor ne kot napoved dogodkov. Prav tako naslednji opisi ne zajemajo vsakega posameznika, saj je vsak posameznik individum zase. Tako podajam zgolj namige, o katerih področjih življenja je smiselno razmisliti, ali tečejo povsem gladko.

‼️NE POZABITE, DA SE ZNAMENJE PO VEDSKI ASTROLOGIJI DJOTIŠ RAZLIKUJE OD ZNAMENJA, KI NAM PRIPADA PO BOLJ ZNANI ZAHODNI ASTROLOGIJI! ‼️ 

➡️ OVNI – področje lastnih vrednot, tradicije, odnosa z očetom, duhovni napredek, potovanja …
➡️ BIKI – področje dolgov, preobrazb, vitalnosti, skrivnosti, dediščine, okultnih znanj …
➡️ DVOJČKI – odnosi z drugimi – zveze in zakon, poslovna partnerstva, želje in strast …
➡️ RAKI – področje zdravja, ovir, strahov, dolgov, športa, naši »nasprotniki«, težko delo in napor …
➡️ LEVI – področje ljubezni, romanc, zabave, otrok in našega odnosa z njimi, poučevanja …
➡️ DEVICE – naša samozavest, notranji mir, emocije, mama in naš odnos z njo, nepremičnine, vozila …
➡️ TEHTNICE – energija, pogum, moč volje, ročne spretnosti, mlajši sorojenci in naš odnos z njimi …
➡️ ŠKORPIJONI – področje primarne družine, komunikacije na sploh, lastno otroštvo, premoženje …
➡️ STRELCI – fizično telo, osebnost, zavest in podzavest, splošno počutje in zdravje …
➡️ KOZOROGI – področje duhovnosti, tujina, ločenost, samota …
➡️ VODNARJI – področje prihodkov, zvez poznanstev, prijateljstva, starejših sorojencev in našega odnosa z njimi …
➡️ RIBI – področje poklicnega delovanja, statusa, uspeha …

V kolikor začutite, da vas na katerem od področij »veže«, si dovolite iskreno soočenje z vzroki, z lastnim delovanjem, ki je pripeljalo do trenutnega stanja. Karma je vedno posledica lastnega delovanja in ne zunanja sila, katere žrtev bi bili! Saturn kliče k odgovornosti.

Namen djotiša nikakor ni iskanje izgovorov za »slabe« dogodke, počutje, situacije v zvezdah, temveč razumevanje energij, ki rišejo trenutni čas, z namenom, da delujemo preventivno. Saj veste, če vemo, da gremo na zimske počitnice, se bomo opremili z zimsko opremo in vemo, da je povsem nesmiselno s seboj jemati plavutke.

×
×

Cart