fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Sedmega maja nas je doseglo obdobje, ki bo aktivno (najmanj) do vstopa v poletni letni čas (poleg vseh drugih aktivnih energij, o katerih sem pisala v preteklih člankih), ko lahko pričakujemo več energije, volje, zagona, motivacije. Energije nas bodo silile v akcijo, vsakega na svojem področju, odvisno od postavitve planetov v naši rojstni karti djotiš. Lahko nam prinese hitre napredke, uspehe, neustrašno se bomo podajali v nove akcije. Naš um bo izjemno gibljiv, delovanje hitro.

Bodimo pozorni na svoje delovanje

Vendar pozor, naše akcije–reakcije so lahko pretirane, nepremišljene, usmerjenje zgolj v videnje svojega prav. Naša ‘glava’, misli, um lahko pretirano delujejo, lahko si zadamo več, kot v resnici zmoremo. Tako se lahko v nas aktivira pretirana borbenost, potreba po dokazovanju, kar zbuja v nas dodatno prepirljivost, konfliktnost. Zlasti v juniju bodimo pozorni na svoje delovanje. Poskusimo ohraniti zavedanje, da je treba ohranjati ravnovesje, saj se v nas krepijo občutki jeze, vodila nas bo želja po uporu, dominiranju, nadzoru, ob takem čutenju in delovanju pa nas kaj hitro zanese v destrukcijo, potrebo po maščevanju, vrže nas iz ritma, krepita se živčnost in nemir.

Ob takšnem notranjem dogajanju postanejo zunanje posledice kaj hitro neprijetne. Zunanje dogajanje je ogledalo nas samih, čustev, čutenj in delovanj, ki so globoko v nas. Ogledalo je tu z namenom, da nam pomaga prepoznati, katerih ujetosti, prepričanj, vzorcev (svojih ali od naših prednikov) še nismo prepoznali, ozavestili, ozdravili.

Tako je lahko v tem času prisotnih več poškodb, nesreč, več agresije, nasilja, napadov. Dogodki so lahko nepričakovani, nenadni. Gnani bomo v skrajnosti, v nenehno preizkušanje naše moči, poguma. Ob tem si sicer lahko obetamo tudi uresničevanje vsega, kar se nam je do zdaj zdelo nemogoče. Lahko bomo premikali meje verjetnega.

Marsikdo bo v sebi čutil nenehen pritisk, boj, razkol

Na eni strani bo močno izražena potreba po delovanju, na drugi strani pa umik iz posvetnega vsakdana v globlje sfere življenja in nas samih. Glava bo želela eno, srce bo sililo v drugo, vprašanje pa je, koliko bomo tega zavestni.

V tem obdobju lahko dosežemo velike preboje

V tem obdobju lahko dosežemo velike preboje, uvide, če bomo zavestno delovali in se ne prepuščali impulzivnim občutkom, ki se bodo budili v nas. V tem obdobju bo še bolj pomembno za nas, da skušamo ohranjati ravnovesje, notranji mir, da iščemo notranjo stabilnost skozi meditacijo, jogo in druge prakse, ki vzpostavljajo ravnovesje med umom in telesom, kar bo za marsikoga v tem obdobju precej težko. Pomembno je vztrajati! Povezujmo se z naravo, z Zemljo, z živalmi … Zlasti živali nam lahko ogromno dajo, opazimo jih in jim pomagajmo, če vidimo, da potrebujejo našo pomoč.

Energijo, ki se budi v nas, usmerimo v šport, športne aktivnosti nam bodo pomagale pri premagovanju destruktivnosti, agresije, prepirljivosti. Športne aktivnosti ohranjajmo zmerne, v ekstremnih športih nas lahko dosežejo poškodbe. Močnejša bo tudi spolna energija, ki pa ne bo v domeni nežnosti, laskanja, zapeljevanja, temveč bo bolj groba, prvinska, zemeljska.

Ne morem reči, da s poletjem lažje zadihamo, da nas dosežejo bolj prijetne in ugodne energije. Ne, še bomo pod vplivom energij letošnjega leta, še se bomo učili, rasli, rušili staro, odsluženo, da ustvarimo prostor za novo.

Nekateri bomo dogajanja občutili zelo osebno, zelo globoko, spet drugi gredo lažje skozi turbolentnejša obdobja. Kako in na katerih področjih občutimo posamezna dogajanja, nam pove naša rojstna karta.

In ponovno – djotiš (vedska astrologija) ne napoveduje dogodkov, to je le orodje, ki nam pomaga prepoznavati, katere energije nas lahko dosežejo, kam usmeriti svojo pozornost in kako iz danega ‘potegniti’ največ. Zase, za lastno zorenje in doseganje ravnovesja.

×
×

Cart