fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Vedsko novo leto se prične, ko nastopi poravnava Sonca in Lune v znamenju ribi, torej gre za prvo spomladansko prazno Luno, ki se pri nas dovrši 24. 3. ob 10.28.

Na osnovi natalne karte tega trenutka, lahko ocenimo, kakšen bo vpliv leta do naslednje prazne lune v tem znamenju.

Luna se bo jutri skupaj s Soncem nahajala v ozvezdju, katerega božanstvo je »demon iz morskih globin«. Nakazuje na stvari, ki so nepredvidljive, jih ne moremo videti, pričakovati, napovedati. Gre za eno izmed oblik boga Rudre, ki je bog uničenja, destrukcije. V tem ozvezdju se lahko dogajajo precej težke stvari, a vse z namenom rasti, učenja in zorenja. To bomo občutili na več ravneh, od gospodarstva, politike in splošne javnosti. Kljub vsemu bomo opremljeni z raziskovalnim nemirom in močjo, vztrajnostjo in vzdržnostjo, kar posledično vodi v globoke uvide in moči. To ozvezdje ima simbol posmrtnega odra, kar simbolizira smrt iluzije materialnega sveta.

Še vedno se nahajamo v popolni Kalasarpi – kači časa, ki nas bo s svojim vplivom na nek način držala ujete skozi celotno leto. Kalasarpa vseeno ni samo »negativna«, namreč skozi občutke ujetosti, nam lahko pomaga do velikih prebojev, večjih kot smo si lahko predstavljali. Vendar nič se zgodi samo od sebe! Preboji se zgodijo le takrat, kadar v njih vložimo trud, disciplino, vztrajnost tudi v času, ki je težak in na prvi pogled deluje, da se je brezplodno truditi … Inštrument, s katerim lahko v tem času presežemo ujetost v Kalasarpo je princip planetarnega načela Jupiter, se pravi s širjenjem duhovnega znanja in spoznanja, s toleranco, prijaznostjo, optimizmom, obračanjem v globlje sfere našega bivanja.

Karta vedskega novega leta na področju Slovenije in večine evropskega prostora se nahaja v znamenju Dvojčkov. Torej v ospredju bodo spremembe, komunikacija, vse oblike sodobnih komunikacijskih poti, vse se bo dogajalo hitro, pospešeno, kar ustvarja tudi napetosti, nervoze, skrbi. Pod vplivom ostalih planetov, bo lahko to čas izjemnih inovacij, uspehov, a na drugi strani hitrih padcev, nervoze, nesreč, raznih pretresov in potresov, tudi epidemija nam še vedno visi »nad glavo«.

Javno zdravje v prihodnjem letu bo ostalo kritična točka. Težave postajajo dolgotrajne, kronične, veliko je lahko izgub, trpljenja, bolečine. Vse dogajanje nas resnično sili v globoko preobrazbo družbe kot celote, seveda se le ta prične spreminjati s spremembami, ki jih vsak posameznik prične pri sebi. Če hočemo izboljšati zdravstveno stanje in stanje duha, se je potrebno obrniti k sebi, k duhovni rasti, potrebno se je osvoboditi spon iluzije materialnega in se dvigniti na višjo kakovost bivanja. Dokler tega ne storimo, nas bo na povsem fizični, materialni ravni še kar pretresalo.

A tudi tu je potrebno ohraniti ravnovesje, saj planetarna postavitev nakazuje, da nas lahko odnese v ekstreme in fundamentalizem, v kolikor ne ohranimo oz. ne razvijemo bivanja skozi srce. To je temeljna naloga, ki se bo vršila v prihodnjem letu.

V tem letu bi lahko prišlo tako do povečanega števila ločitev, kot tudi do poglabljanja obstoječih partnerskih zvez in preobrazbe odnosov na globlji, duhovni nivo.

Pestro bo tudi na področjih, ki so nam skrita ali nam jih prikrivajo. Marsikaj bi lahko prišlo na dan, marsikaj se lahko dogaja tudi »podtalno«. Mogoči so družbeni in socialni nemiri in konflikti, predvsem upor ljudstva in delavskega razreda, ki lahko vodi do ekstremov, demonstracij, agresije. Gospodarsko in politično sodelovanje bo usmerjeno predvsem v tujino, a marsikje bodo nastajale zamude, prekinitve raznih dogovorov in sodelovanj.

Kot vidimo bodo energije vedskega leta v večini evropskega prostora usmerjene v izkušanje skrajnosti, v globoke padce in visoke dvige. A ni potrebno, da nas premočno premetava! Obstajajo ključi, skozi katere lahko učinke ublažimo.

Ponovno poudarjam, da djotiš ni napovedovanje prihodnosti, gre le za ritem nekega časa. Če živimo življenje »izven sebe«, brez zavedanja o soodgovornosti vsega, kar se nam dogaja, potem nas ritmi res lahko po svoje premetavajo. A ljudje imamo svobodno voljo in s tem vpliv! Če vemo, da bo neko področje bolj obremenjeno, potem bomo naredili vse za preventivo in kljub obremenjenosti, ne bo potrebe, da bi nas zadelo »najhujše« povsem nepričakovano. Skrbimo za notranje ravnovesje ob zunanjih ekstremih. Vsak posameznik šteje! Vsak izmed nas in vsi skupaj ustvarjamo kolektivno zavest!

Skozi mnogo pokazateljev je razvidno, da je čas preobrazbe, obračanja k višjim vrednotam, resnici, čas, da se prenehamo oklepati zgolj materialne resničnosti in odvisnosti, in se dvignemo kot človeštvo na novo raven bivanja.

Tudi planetarna perioda, ki označuje začetek vedskega novega leta pri nas, nakazuje, da bomo v tem obdobju resnično ozavestili lastno majhnost, ozavestili, kako minljivi smo. Povečala se bo potreba po samoti in notranji rasti. Pomembno je, da to začutimo in temu sledimo, v nasprotnem primeru bodo lekcije za nas težje. Bolj kot se upiramo spremembam, težje nam je. Razviti je potrebno sočutje, tako do sebe kot drugih, in pričeti živeti zavestno življenje in ne več le slepo slediti vezanosti materialnega sveta.

×
×

Cart