fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Poglejmo malo astrološki vpliv (vedska astrologija djotiš) tega časa na djotiš karto Slovenije.

Natalna karte neke države nastane v »trenutku rojstva« neke države. Slovenija je »rojena« v znamenju Strelca, kar pomeni, da se vsi pomembni astrološki vplivi tega obdobja (o čemer sem že pisala v preteklih člankih) dogajajo v njeni prvi hiši, kar pomeni, da jo zadenejo zelo celostno. Prva hiša namreč označuje državo kot tako, vse njene značilnosti in prebivalce oz. ljudstvo.

Že od marca 2019 pa vse do septembra 2020 potuje čez »glavo« Slovenije tranzitni Ketu (Južni mesečev vozel), ki nas sooča s krizo identitete, s prekinitvami, izgubami, pa tudi s priložnostjo za globoke duhovne uvide. Predvsem nas v tem času dosežejo posledice preteklih dejanj. Ketu se nahaja tudi nad natalnim Rahujem Slovenije (Severni mesečev vozel), kar nakazuje na čas poln zmede, konfuzije in nezmožnosti videti celotno sliko. Pomembno je, da v tem času vsak posameznik prispeva k dvigu kolektivne zavesti predvsem na način, da skušamo ohraniti svoj notranji glas in mu slediti.

Delovanje Ketuja je bilo v zadnjem času močno okrepljeno s precejšnjo gnečo preostalih planetov, ki so se skupaj z njim nahajali v prvi hiši in obratno je bilo delovanje planetov okrepljeno s planetom karme Ketujem.

Mesečeva vozla sta odgovorna tudi za tvorjenje mrkov, tako se mrki vedno tvorijo v znamenju, v katerem se nahajata Rahu ali Ketu. Decembra lani in januarja letos smo imeli sončni in lunin mrk ravno v znamenju Strelca, torej v prvi hiši Slovenije. Mrk označuje odsotnost svetlobe, ki pa je za življenje nujna. V času mrka oblast prevzame lunin vozel, torej senčni planet, nosilec karme in ekstremov. Vse to nam pove, da obdobje do poletnega solsticija nikakor ne bo »sončno« za Slovenijo kot celoto.

Mrk se dovrši na posameznih stopinjah znotraj znamenja. In ko ostali planeti prehodijo to stopinjo, se navadno sprožijo ključni družbeni dogodki. V oči padejo predvsem obdobja od konca februarja in v začetku marca, ko sta Mars (planet energije, akcije, tudi destrukcije, ognja, vročine) in Jupiter (planet širjenja) aktivirala kritične stopinje, torej v času pojava koronavirusa pri nas, v času razglasitve epidemije.

Jutri, 22. 3. 2020 se Mars premakne v znamenje kozoroga, kjer je izjemno močan. Mars daje kapaciteto za borbo, energijo, a hkrati je lahko njegov ogenj ob taki moči premočan, kar vodi v uničenje in destrukcijo, jezo in bes. Vse to se bo dogajalo predvsem v povezavi s področjem javnih financ, proračuna, lahko ima pomemben vpliv na socialno varnost, stopnjo umrljivosti, nacionalni dolg.

Hkrati se z jutrišnjim dnem prične ponovna aktivacija stopinje sončevega mrka nad »glavo« Slovenije« in sicer s planetom karme – Ketujem. Na nek način se bodo aktivirali dogodki usode. Ketu je povezan s skrivnostmi, torej nam bo lahko nekaj skrito ali pa se razkrije nekaj, kar je bilo skrito, nosi pa tudi izgube, prekinitve, nepričakovane dogodke, padce, pa tudi strupe in zdravila. Zanimivo bo opazovati, kaj se bo razkrilo v prihodnjem tednu in skrito kulisje dogajanj.

Še en pomemben astrološki dogodek se v karti Slovenije dovrši jutri. Rahu (planet karme) bo natanko nad natalnim Soncem v karti Slovenije. Sonce predstavlja predvsem vladajoče elite, na nek način pa tudi dušo naroda. Kadar sta v igri planeta karme, je vedno prisotne nekaj skrivnostnosti, nepričakovanosti. Rahu je tisti, ki sili v ekstreme, ustvarja zmedo, paniko, histerijo, naglico, zadolžen pa je tudi za epidemije, nesreče in psihične motnje.

Torej prihodnji teden bo pomemben, če tega morda ne bomo uvideli takoj, sčasoma najverjetneje bomo.

Naj bo to zaenkrat dovolj (še veliko bi lahko pisala, a članek je že tako precej dolg), ne vem koliko mi je uspelo zadeve spraviti v razumljiv jezik, pa vendarle vam ga dajem v branje …

Naj za konec še opozorim, da djotiš nikakor ni napovedovanje prihodnosti! Gre le za oris energij določenega časa. Moč in vpliv planetov lahko vedno izkoristimo v dobro ali v slabo. Prav tako se ob poznavanju energij časa, lahko pripravimo in s preventivo ugriz škorpijona spremenimo v pik komarja, kot imamo navado reči v djotišu!

×
×

Cart