fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Današnji dan se je pričel z Jupitrom, ki se je včeraj pozno zvečer vrnil nazaj v znamenje škorpijona. Jupiter je v retrogradnem gibanju oz. prividnem gibanju “nazaj” že od 9. aprila (govorimo o Vedski astrologiji Jyotish).

Kadar se planeti premikajo navidezno “nazaj” oz. so retrogradni, se vračajo v preteklost, in nam s tem ponujajo ponovno priložnost, da zaključimo, česar še nismo uspeli, da razrešimo, kar je ostalo nerazrešeno, razčistimo, kar je ostalo nerazčiščenega, uvidimo, kar nam je ostalo skrito ipd.

Jupiter je sicer dobrohoten planet, ki ima moč širjenja, rasti, napredka. Škorpijon pa je eno izmed najbolj skrivnostnih znamenj zodiaka, tudi zelo globoko, usmerjeno navznoter, v njem se velikokrat bijejo bitke med svetlobo in temo.

In te aspekte v nas spodbuja Jupiter. V gibanju nazaj jih “meče” na plan. Tako nam Jupiter kot duhovni učitelj ponuja priložnost za ozaveščanje tega, kar je v nas, kar je zrelo, da privre na plan, kar je pripravljeno, da ozavestimo, očistimo, razrešimo, prevetrimo, vzpostavimo red, ravnovesje, izkoristimo ponovno priložnost na katerem področju ipd.

Jupiter v škorpijonu namreč razsvetljuje temo. Vendar, če hočemo počistiti temačne kote, jih moramo najprej presvetliti, si dodobra ogledati, kaj vse smo skrivali v temi, obelodaniti, se soočiti, razrešiti in počistiti.

Nečesa še nismo povsem razčistili, še nismo povsem razrešili lekcij in učenj, s katerimi smo se srečevali nekje od druge polovice oktobra 2018 naprej.

Še je nekaj skrivnosti, okostnjakov, ki morajo pasti iz omare. Nekaj skrivnosti se je že obelodanilo tokom Jupitrovega tranzita v škorpijonu, vendar ni še vse razrešeno, ni še vse čisto. Jupiter v škorpijonu namreč rad poskrbi, da skrivnosti pridejo na plan, da na plan potegne vso temo, s katero se moramo soočiti. Lahko deluje škandalozno, a vendarle ponuja s tem priložnost za razreševanje.

Razmislite, kaj morate še počistiti v svojem življenju, v svojih mislih, kje si morate naliti čistega vina in to razrešite! Jupiter ostaja retrograden vse do avgusta 2019, v znamenje strelca pa ponovno prestopi novembra 2019.

Kakorkoli, Jupiter je znamenje, ki deluje optimistično, ki želi napredek na poti modrosti, ki širi, uči, svetuje, izboljšuje. Kakršnekoli skrivnosti meče na plan, je potrebno, da jih obelodanimo, da si jih priznamo, da se z njimi soočimo. Lažje bomo dihali brez težkega nahrbtnika. Jupiter pa nam ga bo pomagal odložiti, če bomo le sprejeli učenja, s katerimi nas sooča.

Vse to se bo čutilo tako skozi globalna dogajanja kot tudi na osebni ravni.

Jupiter pa je le eden od dejavnikov, ki zaznamujejo trenutno dogajanje v nas in okoli nas. Trenutno se “na nebu” veliko dogaja. Poleg Jupitrove retrogradnosti je tu tudi “zloglasni objem” Saturna in Ketuja, ki ravno tako nastopata kot velika učitelja in nosita s svojim “objemom” za nas svoje lekcije in učenja.

Skratka dogajanje je zelo pestro, kar trenutno nedvomno močno občutimo, vsak na svoj način. Na katerih področjih nas dogajanja najbolj dosežejo, kje najbolj čutimo vpliv planetarnih energij, je odvisno od postavitve v vaši rojstni karti.

Djotiš nam lahko pomaga uvideti energije, vzorce, učenja, ki nas skozi življenje dosegajo, karmična diagnostika pa nam lahko pomaga pri razreševanju le teh.

×
×

Cart