fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Saturn, najpočasnejše znamenje zodiaka, v petek prehaja v znamenje kozoroga. Ta planet potrebuje približno 2,5 let, da prepotuje eno znamenje, skozi celoten zodiak (vseh 12 znamenj) tako potuje približno 29 let.

Nazadnje se je v znamenju kozoroga nahajal od decembra leta 1990 do marca leta 1993. Dogajanje iz teh let nam lahko pokaže smernice, kakšen pridih času daje Saturn, ko se nahaja v znamenju kozoroga.

Saturn kozorogu vlada, kar pomeni, da je v tem znamenju »doma«, tu se dobro počuti in zato lahko izrazi svoje lastnosti, svojo pravo naravo.

Narava tega planeta ljudem pogosto vliva strah. Saturn je namreč planet karme. Ni planet zabave in lahkotnosti, temveč je planet resnosti, odgovornosti, discipline. Saturn ustvari red, tam kjer ga ni. Seveda, ko v življenju pričnemo ustvarjati red na posameznih področjih, kjer le tega ni, se najprej srečamo z vso nesnago, ki jo je potrebno počistiti, da red lahko ustvarimo. In Saturn nam ponuja to priložnost. A to ni vedno prijetno. Tam, kjer so prisotne težave, kaos, navadno odlašamo z ustvarjanjem reda, saj le to od nas zahteva napor, disciplino, soočenje z vso disfunkcionalnostjo, ki jo nered prinaša. Saturn pa je tisti, ki ne trpi čakalnic in odlašanja. On zahteva red, brezkompromisno. Za nas ustvarja situacije, ki nam bodo omogočile, da ustvarimo red. Če na tem delamo že sami, bomo podporo Saturna občutili kot dobrodošlo. Če pa se nujnim spremembam upiramo, s posegom Saturna občutimo, kot da se vse ruši, da se nam udirajo tla pod nogami, da nas močno stiska trda roka, ki za nas nima razumevanja in tolažbe. Pravzaprav Saturn samo ne trpi izgovorov, nas ne ujčka, temveč nam poreže vse »bergle« in nas postavi na realna tla. A v resnici nam s tem ponuja le priložnost in nam pokaže, da v resnici zmoremo več kot si mislimo. Potisne nas torej iz cone udobja.

Saturn je sicer bolj družbeni planet in močno poskrbi tudi za globalne premike in spremembe, ki se odrazijo v družbi in svetu. A ga tudi na osebni ravni še kako čutimo. Znamenje kozoroga, v katerega se pomika tranzitni Saturn, predstavlja vladajoče elite, vlade, družbene avtoritete, status, položaj v družbi, pa tudi delo, posel. Torej na teh področjih lahko v naslednjih treh letih (do januarja 2023, ko Saturn prestopi v znamenje vodnarja) pričakujemo spremembe, ustvarjanje reda, rušenje starega, da bi se lahko rodilo novo. Če pogledamo družbeno dogajanje v letih, ko se je Saturn nazadnje gibal v znamenju kozoroga, lahko vidimo prav to. Spremembe družbenega sistema. To je bil čas propada stare države, družbenega in političnega sistema, kot smo ga poznali do tedaj, in rojstvo nove države, postavljanja novih temeljev samostojnosti. Torej Saturn je ustvaril priložnost za rušenje starega, obstoječega, nas pahnil v negotovost, a na teh temeljih, ko se je zdelo, da svet, ki smo ga poznali do tedaj, ni več isti, ponudil kreacijo novega. V tem času seveda nismo bili edina država, ki se je osamosvojila. Propadla je Jugoslavija, s propadom se je oblikovalo kar nekaj novih držav. Propadla je Sovjetska zveza, kar je prineslo neodvisnost baltskim državam, Ukrajini, Belorusiji, Uzbekistanu, Moldaviji in mnogo drugim. Somalija postane neodvisna. Južna Osetija prav tako. Seveda ni šlo zlahka, marsikatera vojna se je pričela v tistem času, veliko je bilo strahu, negotovosti, potrebna je bila konkretna akcija za izvršitev sprememb in teh akcij ni bilo mogoče ustaviti, odložiti, svet je bil vsekakor potisnjen iz cone udobja. A dejstvo je, da so se sistemi rušili in oblikoval se je »svet« na novo.

Tudi v tem času rožja orožje, spremembe so pred vrati, vladajoče elite izgubljajo tla pod nogami, marsikaj je nejasno, marsikaj je v zraku. Ne pozabimo, Saturn je nosilec karme in ustvarja red tam, kjer ga ni! Bolj kot se temu upiramo, težje nam je.

Tudi na osebni ravni ni nič drugače. Prenehajmo se upirati spremembam in zavzemimo potrebne akcije, da spravimo sebe in svoje življenje v red! Zaupajmo, da je ves kaos, ki ga morda občutimo, nujno potreben, da stvari končno spravimo v red.

Veliko mi tudi pišete, da vas življenje preizkuša na vseh področjih, da se vam vse ruši, da ne veste več kako naprej. Verjamem in razumem, da je trenutno lahko marsikomu zelo težko. A iskreno poglejmo vase, kje smo v resnici živeli »na kredit« in praznili svoj »bančni račun« oz. praznili sebe. Si zatiskali oči in pometali pod preprogo? Sedaj je čas, da nesnago pod preprogo pričnemo čistiti. Da ponovno začnemo polniti svoj bančni račun – sebe, da ponovno postavimo zdrave temelje. Saturn namreč postavlja temelje. In povsod, kjer so le ti slabi, šibki, je najprej potrebno porušiti hišo, ki smo jo na teh nezdravih temeljih postavili, da bi lahko postavili nove, močne in zdrave temelje. In na teh nato gradili novo, zdravo jedro.

Kakorkoli Saturn nam da tudi potrebno moč, disciplino, vztrajnost, vzdržljivost, da se s preizkušnjami soočimo. Seveda je nam lasten odziv na dogajanje močno odvisen od naše rojstne karte, od našega natalnega Saturna in postavitve ostalih planetov v trenutku našega rojstva. Nekateri se s Saturnovimi preizkušnjami malce lažje soočamo, nekatere pa lahko pahne močno v občutke trpljenja, bolečine, žalosti, napora, depresije, osamljenosti in podobnih občutkov.

Tranzitni Saturn je tudi tisti, ki tvori obdobje Sade Sati, obdobje preizkušenj in čustvene stisnjenosti. S prehodom Saturna v novo znamenje, marsikdo izmed vas vstopa v to obdobje in marsikdo izstopa iz obdobja Sade sati, ki traja približno 7,5 let in se v življenju posameznika ponovi vsakih 28 – 30 let. Več o obdobju lahko preberete na povezavi https://lotos-svetovanje.si/izracun-sade-satija/, kjer lahko tudi naročite izračun teh obdobij.

Vpogled v celotno djotiš analizo in svetovanje na podlagi vaše rojstne karte lahko naročite na povezavi https://lotos-svetovanje.si/djotis-svetovanje/.

Če bi želeli samo preveriti, katero znamenje ste po vedski astrologiji djotiš, lahko to brezplačno preverite s klikom na https://lotos-svetovanje.si/djotis-znamenje/.

Torej spremembe so pred vrati, a zaupajmo, da so le te nujno potrebne, da lahko ponovno najdemo sebe <3!

Objem,

Andreja

P. S. Marca se bodo odvila 3 predavanja / delavnice v Brežicah in v Ljubljani, ki so vam lahko v pomoč pri trenutnih dogajanjih, pri postavljanju bolj zdravih temeljev lastnega življenja. Več o tem kmalu.

×
×

Cart