fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Trenutna jesen se je pričela kar pestro. Seveda z enakonočjem, ko svetloba in tema bijeta navidezen boj. »Zmaga« tema, ki nam omogoča umik vase, postopno prehajanje k počitku, umiritvi, ko dobimo priložnost ozaveščanja lastne »teme«, priložnost razreševanja podzavestnih vzorcev, prepričanj, travm, omejitev …

Pri tem nas vsekakor podpira tudi objem Šanija (Saturna) in Ketuja (Južnega mesečevega vozla). O tem objemu sem že pisala, letos je namreč trajal nenavadno dolgo, saj se eden okoli drugega vrtita že več kot šest mesecev. Nazadnje smo bili priča takšnemu dolgotrajnemu objemu teh dveh planetov leta 1962 in pred tem leta 1939.

Od aprila tega leta pa do danes sta se Šani in Ketu poravnala na isto stopinjo kar trikrat, prvič proti koncu aprila, drugič, konec junija – začetek julija, in tretja poravnava na isto stopinjo se dogaja prav zdaj. Planeta sta na isti stopinji od 27. septembra in bosta čisto tesno skupaj vse do 5. oktobra. Poravnava na povsem isto stopinjo, minuto, sekundo pa se je zgodila v soboto, 28. 9., na dan mlaja.

To je res poseben čas, ko se je vse dogajalo z vrtoglavo hitrostjo, a se hkrati nič ni nikamor premaknilo. Tako delujeta Šani in Ketu, ko sta skupaj. Lahko ste v svojem življenju občutili in še občutite posebne vrste kaos, lahko pa ga zaznavate okoli sebe in se počutite kot v naslovu filma Reševanje malega Nema. Sama se v slednjem nahajam že nekaj časa.

Kje točno oz. na katerih področjih nas ujameta Šani in Ketu nam pove naša rojstna karta, lahko pa tudi brez vpogleda v njo, zelo jasno občutite, katera področja vašega življenja je zajel ta objem v tranzitu.

Kljub temu, da je čas naporen, nam prinaša priložnost za razreševanje pretekle karme. Karkoli nas je ujelo, se dogaja z namenom, da nam čas, situacije, ljudje, dogodki … pomagajo ozavestiti in razrešiti, česar do sedaj nismo znali, zmogli, nismo videli. To je torej čas globokih uvidov, a le, če zavestno opazujemo sebe in iščemo svojo vlogo v vsem, kar se nam dogaja.

V tem tednu se bo že počasi čutilo rahlo olajšanje, rahlo popuščanje centrifuge, v kateri smo se znašli.

Zaradi silnega »centrifugiranja« vas nisem uspela opozoriti v naprej, a naj ta zapis vsaj malo pomaga pri razumevanju tega, kar se nam je dogajalo oz. se še dogaja.

×
×

Cart