fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Pluton je planet, ki ga tradicionalni djotiš ne upošteva pri svojih interpretacijah. Razlog zakaj ne sicer preobsežen, da bi ga na kratko razložila v tem članku, vsekakor pa vsebuje logiko in smisel. Sama sem se tekom nadaljnjega in nenehnega raziskovanja in izobraževanja navadila, da transcendentne planete (Pluton, Neptun, Uran) pri analizah vseeno malo ošvrknem, predvsem, kadar je zaznati večji vpliv. Tudi dilema in polemika, ali Pluton astronomsko spada med planete ali ne, presega vsebino tega članka in vsebina ni namenjena tej razpravi.

Pluton se obrača retrogradno, 25. 4. 2020 v poznih večernih urah v znamenju kozoroga. 29. 6. 2020 bo v svojem retrogradnem gibanju prestopil v znamenje strelca, kjer bo ostal vse do 30. 12. 2020, ko se vrne nazaj v znamenje kozoroga. Njegova retrogradnost oz. prividno gibanje nazaj pa bo trajalo do 4. 10. 2020. To gibanje planeta po znamenjih se nanaša na vedsko / indijsko astrologijo Djotiš.

Pluton obravnavajo kot transendentni planet, ki bolj kot na posameznika vpliva na svet globalno v nekem daljšem obdobju, ima bolj generacijski vpliv in je izjemno počasen planet. Naj za orientacijo povem, da bo Pluton konec leta prestopil nazaj v znamenje kozoroga, kjer bo ostal do leta 2039.

Je planet izjemne moči in transformacije, ima moč feniksa, ki vstaja iz pepela. Vse izjemne moči lahko nosijo v sebi tendenco uničevanja, destrukcije. Njegovo precej tesno druženje z Jupitrom pa vse skupaj še razširi, razpiha in tej moči destrukcije, težnji po spremembah daje še večje razsežnosti. V znamenju kozoroga in strelca, med katerima letos Pluton prehaja, nam daje slutiti, da se bodo spremembe dogajale predvsem vezane na raznorazne elite, vlade in družbene avtoritete, religije, gospodarstvo, delovna okolja, posel …

Večkrat sem že pisala, zakaj so spremembe potrebne, zakaj je včasih potrebno uničenje tega kar je. Ni nujno, da je v našem življenju vse dobro, čeprav se velikokrat radi slepimo, da je temu tako. Dokler smo v slepilu, se ne premaknemo, ker živimo v znanem, udobnem, kar pa v resnici sploh ni nujno udobno. In dokler je tu kolikor toliko mirno, ostajamo v tem, sicer vedno bolj nezadovoljni, malodušni, vdani v usodo, z občutkom nemoči itd. In potem Vesolje reče DOVOLJ! In poruši nam našo iluziorno predstavo, da je je vse ok, da smo ok. Ko se nam stvari zrušijo in smo prisiljeni pričeti na novo graditi, lahko šele zares uvidimo, kako smo v resnici živeli in lahko gradimo na novo, bolj zdravo, bolj naše. Seveda imamo tudi možnost spregledati vse priložnosti rušenja in uničenja in gradimo ponovno na enak način, kot smo živeli prej – do naslednjega uničenja.

Torej Pluton nam na osebni ravni ponuja priložnost za notranji vpogled, za vpogled v resnico, v temo, v soočenje s tem. Marsikdo bo v tem času zaznal, da pot po kateri hodi, ni prava zanj, da si želi naprej drugače. Marsikdo bo začutil, da je čas, da zamenja delovno okolje, da zapusti varno službo, ali pa bo v to porinjen. Prav tako se bodo spreminjala naša etična načela, ponovno bomo lahko ovrednotili svojo osebno in duhovno rast, lahko bomo doživeli dogodke, ki nas bodo porinili na novo pot samoodkrivanja, kjer bomo zaznali prezenco povezanosti nečim večjim in višjim od nas samih.

Seveda je zlasti osebno doživljanje takšnega planeta kot je Pluton (pa tudi vseh ostalih) močno odvisno od naše rojstne karte, odvisno od tega, kaj posamezni planeti »zadenejo« v naših rojstnih kartah. Zato je to le splošen delček orisa nekega časa, ki se bo nekaterih močno dotaknil, nekaterih pa sploh ne.

Predvsem želim, da vsi skupaj vedno znova ozaveščamo, da imamo izbiro! Ne moremo vplivati na zunanje vplive, imamo pa vpliv na naš odziv, na našo izbiro, kaj bomo z zunanjimi dogodki in situacijami naredili v sebi! ❤

×
×

Cart