fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Saturn se danes, 11. 5. 2020 obrača nazaj, gre v retrogradnost, v tem gibanju ostaja do 29. 9. 2020. V resnici se sicer nikamor ne obrača, le s perspektive Zemlje vidimo tako.

Saturn je tisti planet, ki je v našem življenju »zadolžen« za »težja« učenja in lekcije. Prinaša red tam, kjer ga ni, tam, kjer si zatiskamo oči in se ne želimo soočiti s sabo, s svojim delovanjem. Je izstavljalec računa karme – preteklih dejanj.

Zato so se ga ljudje tradicionalno bali, kot prinašalca trpljenja in žalosti, izgub, odrekanja in ločenosti. Pa vendarle je to le en pol medalje. Življenje na Zemlji je življenje v svetu polarnosti, dualnosti, dvojnosti. Na Zemlji živimo rojstvo, veselje, srečo, a živimo tudi trpljenje, žalost in smrt. Eno brez drugega ne obstaja, vedno izkušamo oba pola. V kolikor se zapiramo pred čutenjem bolečine, žalosti, trpljenja, smo zaprti tudi pred čutenjem sreče, veselja, radosti. Na drugi strani pa je ravno Šani tisti, ki nam daje vztrajnost, disciplino, sposobnost koncentracije, kapaciteto za naporno delo in nas nagrajuje z bogatimi darili, ko smo pripravljeni slediti njegovim načelom. Daje nam modrost, zrelost skozi rast in trdo delo.

In tako je Šani (Saturn) en košček nas samih, ki ga moramo v življenju ozavestiti, če želimo ozavestiti sebe kot celoto.

Ko na Šanijeva učenja pogledamo s te perspektive, in ga sprejmemo kot učitelja, ki je pač strog, a pravičen, ki ne trpi izgovorov, ne daje potuhe, temveč reče bobu bob in nas pravično postavi na mesto, ki nam pripada, lahko s hvaležnostjo sprejmemo njegove lekcije, četudi so težke. Nauči nas vztrajati, nauči nas discipline, nauči nas iskrenega pogleda vase, nauči nas stanja na lastnih nogah, brez palic in bergel. Pokaže nam, kaj v resnici potrebujemo za življenje, odvzame vse, na kar smo pretirano navezani, razbije nam iluzije uma.

Saturn v svoji retrogradnosti še močneje pocuka in daje priložnost za razreševanje pretekle karme – preteklega delovanja. Vrača se nazaj v preteklost in meče na plan nerazrešene vzorce, prepričanja, ki nam ne služijo več in je prav, da jih razrešimo. Bolj iskreno kot se bomo pripravljeni soočati s sabo v celoti, ne samo z delčki, za katere smo naučeni, da so nam všeč, da so sprejemljivi, dobri, lepi …, lažje bomo sprejemali Saturnova učenja in dejansko razrešili preteklo karmo. Ko bomo iskreno pogledali, kaj smo ustvarjali, lahko razumemo, kje se nahajamo trenutno, ozavestimo vzroke za nastale situacije, in s tem povrnemo zavedanje moči ustvarjanja lastnega delovanja.

Pa vendarle se Saturn tokrat nahaja v znamenju kozoroga, kjer je doma in se tu odlično počuti, tako lahko tudi izraža svoje najboljše lastnosti, tudi ozvezdje v katerem se nahaja usmerja k uspehu, k resnici, iskrenosti in pomaga pri odstranjevanju ovir. Retrogradnost pa nekako vedno dviguje preprogo in nam odstira pogled na stvari, ki smo jih bodisi želeli umakniti iz vidnega polja bodisi že pozabili, da so sploh tam, z namenom, da počistimo, kar je še potrebno, da bi lahko skupaj s Saturnom rasli, zoreli in prejemali njegove nagrade, v kolikor smo v preteklosti pripravljali teren za to.

Saturn v znamenju kozoroga deluje predvsem na področju posla, dela, delovnih okolij, pa tudi na področju vladajočih elit, vlad in družbenih avtoritet. Zlasti v času retrogradnosti bi se lahko rušilo, kar v preteklosti ni bilo dobro postavljeno. Če nas delo, ki ga opravljamo, služba duši, pa si ne upamo storiti koraka, se lahko zgodi, da bo to Saturnovo obdobje tisto, ki bo poskrbelo za rez. Tudi na področju vlad po svetu bi se lahko to dogajalo. V kolikor smo že v preteklosti delovali skladno s Saturnovimi načeli in bomo v času retrogradnosti pogumno počistili, kar je še potrebno, nas potem lahko čaka uspeh na poslu in nove priložnosti.

Seveda je to splošen utrip časa. Saturnov tranzit se v rojstni karti vsakega posameznika dotakne svojega področja, in glede na to ustvarja individualen vpliv, ki je lahko povsem drugačen od splošnega.

×
×

Cart