fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

V soboto pred nami (19. 9. 2020) se zgodi pomembnejši astrološki premik, Rahu in Ketu namreč po letu in pol zamenjata znamenje svojega gospodarja. Iz trenutnih znamenj dvojčka in strelca, bosta prestopila v znamenji bika in škorpijona.

Te zanima, kakšen je bil utrip preteklega obdobja karmične osi?

https://lotos-svetovanje.si/kaj-prinasata-l-2019-in-2020-skozi-tranzit-rahuja-in-ketuja/

https://lotos-svetovanje.si/premik-planetov-karme-kaj-prinasa-posameznim-znamenjem/

Rahu in Ketu pravzaprav nista planeta, temveč matematični točki (vozla), ki označujeta presečišče poti Sonca in Lune, gledano z vidika Zemlje. Rahu in Ketu oz. Severni Lunin vozel in Južni Lunin vozel sta točki izjemnega pomena, saj tvorita mrke. Mrk pa predstavlja blokado svetlobe, umik v lastno temo in nato ponuja nov uvid.

Zato Rahu in Ketu, kljub temu, da v resnici nista planeta, igrata izjemno pomembno vlogo v naši rojstni karti, saj sta nosilca karme in karmičnih lekcij.

Rahu in Ketu »stanujeta« v eni hiši oz. v enem znamenju približno leto in pol, cca. 18 let pa potrebujeta, da obkrožita vseh 12 hiš v naši rojstni karti in se tako vrneta na izhodiščno mesto in poskrbita za večje prelomnice v našem življenju.

Po Vedski astrologiji Djotiš se 19. septembra 2020 Rahu in Ketu pomakneta v novo hišo, hišo bika in škorpijona. Tu bosta ostala vse do 17. marca 2022. Premik Rahuja in Ketuja vedno s sabo nosi nek premik v življenju, nova področja v življenju, skozi katera se bo čistila karma.

Bik in škorpijon, ki bosta vladala Rahuju in Ketuju, sta naravna predstavnika druge in osme hiše in skozi pomene teh hiš se bo na globalni ravni čutil njun vpliv. Tu sta senčna planeta sicer dobro postavljena, a imata izjemno moč. Vendar ne pozabimo, da še vedno govorimo o planetih senc, planetih, ki skrbita za aktivacijo karme in karmičnih lekcij, ki smo si jih zadali.

Zlasti zadnjega pol leta sta karmična vozla poskrbela za precejšen karmični udarec. Nekaj olajšanja se bo s premikom vozlov zgodilo, ko Ketu končno zapusti ozvezdje Mool, a nikakor ni še konec. Karmična os bo namreč od nas zahtevala temeljito preobrazbo, ki se je začela že z dogodki v preteklem ciklu. Škorpijon je znamenje transformativnih procesov, ki zahtevajo od nas, da prodremo v globine, v skrite temelje vsega, da prečistimo, preobrazimo in nas nato skozi to vodi k obnovi in novemu rojstvu. Ti procesi navadno niso najlažji, saj od nas zahtevajo soočenje z vsem, kar smo potiskali v globino, pometali pod preprogo in se nismo želeli ali pa zmogli dotakniti. Sedaj bomo v to potisnjeni. 8. hiša je »neslavna« hiša smrti. A ne ustrašimo se, smrt predstavlja samo naravni konec nečesa in rojstvo novega. Torej, da se lahko rodi nekaj novega, mora najprej staro umreti. Čas je torej, da se poslovimo od starih odsluženih vzorcev in prepričanj.

Pomembno je, da ne čakamo, da obdobje mine in se tolažimo, da bo potem bolje. Potrebno se je aktivno spustiti v procese, drugače nas lahko potegne v temo, destrukcijo, odvisnosti, tudi težje bolezni. Ne pozabimo, da nas bolezen vedno opominja, da je potrebno nekaj predrugačiti, spremeniti, transformirati. Naredimo to že prej, ne čakajmo bolezni. Znotraj sebe vedno vemo, kje smo zataknjeni, kaj je tisto, kar zahteva spremembo, a si velikokrat zatiskamo oči in ušesa, da nam ne bi bilo potrebno videti in slišati. Ves čas bomo lahko imeli občutek, da se odvija boj med svetlobo in temo, in res se bo. A to niso bitke zunaj nas. To so bitke v notranjosti vsakega izmed nas, seveda pa s svojim delovanjem vplivamo na kolektivno. Če že nekaj časa mnogi opozarjamo, da ni več »čakalnice«, je sedaj res več ni.

Kakorkoli, gre za čas obnove skozi mnoge spremembe, čez globoko transformacijo. Spremembe, ki se bodo dogajale v tem ciklu so lahko povsem onkraj naših predstav mogočega. Namreč 8. hiša, skozi katero se na globalni ravni odvija karmična os, je hiša skrivnosti, misterijev, okultnega, metafizike, raziskav, znanosti … in na tem področju prinaša Ketu nenadne uvide. Mogoča so torej tako velika razkritja kot nova odkritja, velik napredek na vseh področjih, ki zadevajo skrivnostnejše ali metafizične plati življenja. Tudi zdravila in strupi so domena Ketuja, torej lahko pridemo do novih odkritij tudi na tem področju. Tudi na področjih kot so astrologija, psihologija, duhovnost, kvantna fizika in mehanika, vesolje, računalništvo itd. ipd.

8.hiša je hiša napora, je hiša lekcij in izkušenj skozi katere se moramo pregristi, če želimo doseči osvoboditev. Če želimo mir in srečo. Potem je potrebno preseči lastno temo.

Rahu v 2. hiši prinaša svojo izjemno naglo in intenzivno energijo v znamenje stabilnega bika in nas s tem vrže iz ravnovesja pa tudi iz cone udobja. Potrebno se bo premakniti, če želimo izkoristiti vzpon, ki ga Rahu prinaša s seboj. Rahu deluje izjemno hitro, intenzivno in tudi impulzivno, s tem nas sili v izjemno hiter življenjski tempo, kjer vse to intenzivno dogajanje komaj dohajamo in težko dojemamo vrednost vsega, na koncu pa nas lahko pusti izčrpane in prazne. S konstantnim prizemljevanjem, za kar bo skrbel tudi bik s svojim elementom zemlje, je lahko obdobje izjemno plodno predvsem na področju ustvarjanja obilja, materialnega uspeha, ki ga dosežemo z lastno aktivnostjo.  S svojo enormno energijo in pretiravanjem prinaša močan fokus na finance in ustvarjanje novih finančnih tokov, kar se splača izkoristiti, a kot sem rekla, potrebno se bo potisniti iz cone udobja, nam bo pa to v tem obdobju lažje storiti.

Ne pozabimo, da je Rahu vseeno senčni planet, ki mu manipulacija ni tuja, hiša, v kateri se bo nahajal pa je tudi hiša govora. Torej manipulacije skozi govor bodo okrepljene na vseh nivojih. Želeli bomo manipulirati in kaj hitro se lahko znajdemo tudi na strani žrtev manipulacij.

Torej na eni strani kreacija materialnega, na drugi duhovnega. A nikakor ne brez nujno potrebnih sprememb tako znotraj nas, kot globalno.

Cel september že poudarjam – delo na sebi, delo na sebi … Ni več izgovorov, ni več odlašanja, obnova skozi transformacije, spremembe, spuščanje v globino, v temo, je nujna, je pred vrati …

Vplogedi v djotiš karto nikoli ne pomenijo napovedovanja prihodnosti kot take. Gre zgolj za oris energij, ki se bodo močneje aktivirale v določenem obdobju. Pomaga nam prepoznati, kam usmeriti pozornost, kje biti bolj previden, kaj predrugačiti, na čem delati, da iz obdobja potegnemo najboljše, kar ponuja, da se izognemo oviram, ki nas bi lahko čakale, če bi v temi, nepripravljeni trčili vanje. Djotiš nam torej prižge luč, ki nam osvetli ovire na poti. Ko se jih jasno zavemo, lahko povsem svobodno in suvereno spreminjamo potek dogodkov. Ob prižgani luči namreč ni potrebe, da bi se spotikali ob ovire. Z zavestnim delovanjem bomo poiskali način, kako se jim izogniti, mar ne?

Vse to so splošni utrinki oz. splošen utrip nekega časa. Kakšen pečat bo pustilo obdobje na vas osebno, je odvisno od trenutka in kraja vašega rojstva, kako so se v tistem trenutku razporedili planeti, katera področja Rahu in Ketu tranzitirata v vaši karti, kje sta Rahu in Ketu nastanjena v vaši natalni karti, katero obdobje vam teče, katera področja s tem aktivira itn.

Če vas zanima splošen utrip prihodnjega obdobja za vaše znamenje, izpolnite obrazec spodaj in na vaš e-naslov vam BREZPLAČNO pošljem splošno razlago obdobja premika karmične osi za vaše znamenje.

Ne poznate svojega znamenja po vedski astrologiji Džjotiš (djotiš, džotiš, jyotish)? Pošljite mi svoje rojstne podatke in brezplačno vam ga izračunam.

Za naročilo na razlago vaše osebne natalne karte skozi Djotiš svetovanje, me lahko kontaktirate na info@lotos-svetovanje.si ali preko kontaktnega obrazca.    Če ga ne poznate, vpišite naslednje podatke:

    ×
    ×

    Cart