fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

V ponedeljek, 17. 2. 2020 se Merkur (sanskritsko Budh) obrača retrogradno. V resnici se Merkur nikamor ne obrača, le s perspektive Zemlje ustvarja prividno gibanje nazaj. Retrogradnost torej pomeni vzvratnost, »vožnjo nazaj« bi lahko temu rekli. V retrogradnem gibanju bo ostal vse do 10. 3. 2020, a njegov vpliv bomo čutili vse do konca marca – namreč ko se obrne direktno, bo še nekaj časa »vozil« po poti, ki jo je že prevozil, preden se je obrnil vzvratno.

Planet Merkur je planet komunikacije, planet povezovanja, tudi planet sodobnih načinov povezovanja in komunikacije (splet, socialna omrežja, mediji itd.), planet transporta, izobraževanja, učenja, planet našega uma, intelekta … To so področja, ki jih pokriva njegov vpliv.

Vedno, ko se Merkur obrne retrogradno, poslušamo o tem, kaj vse gre lahko narobe J. A dejstvo je, da gre vedno lahko kaj narobe, zato se retrogradnega Merkurja ne smemo bati, samo razumeti moramo njegov namen.

Predstavljajmo si, da se vozimo po cesti proti cilju. Ob tem imejmo v mislih, da pot pravzaprav pomembnejša od samega cilja, saj nam lahko prinese ogromno bogatih izkušenj, lepot pa tudi izzivov, če zavestno vozimo vsak meter poti. Ko je del poti za nami, je za nami! Priložnost, ko je mimo, je mimo. Včasih pa po tej poti vozimo tako hitro, da sploh ne uspemo zaznati, kje smo se vozili. Ko se ustavimo in damo prestavo v »rikverc« in pričnemo z vzvratno vožnjo, res ne bomo bližje cilju, zato je takrat nesmiselno riniti v akcijo zadnjega šprinta pred ciljem, imamo pa zato priložnost, da ozavestimo, reflektiramo pot, ki smo jo že prevozili. Lahko pogledamo ali je sploh prava, kaj vse smo zgrešili med drvenjem proti cilju, katere priložnosti bi lahko izkoristili, pa jih nismo … Sedaj imamo priložnost dokončati, česar med prvotno vožnjo nismo. Priložnost imamo izkoristiti priložnosti, ki so se nam pojavile že v preteklosti, pa smo jih iz različnih razlogov izpustili.

Seveda to podaljša našo vožnjo, lahko nas navda z nestrpnostjo, ker smo prepričani, da smo vse videli, ko smo bili prvič na poti, če smo zelo zaverovani sami vase in živimo življenje na avtopilotu, lahko sploh ne opazimo, da vozimo vzvratno, kar spodbudi jezo in nervozo, ker še nismo na cilju … in če smo slepo zaverovani samo v cilj, nam tale vzvratna vožnja nakoplje cel kup preglavic. Če pa gremo v to vožnjo zavestno, lahko od nje veliko pridobimo, lahko ozavestimo, kje smo, kje smo bili, je pot sploh prava za nas, lahko izkoristimo drugo priložnost, če je prvič nismo in tako naprej …

Pomembno je torej zavedanje, da ni še čas, da bi prispeli na cilj, temveč je čas, da uživamo v lepotah vožnje, kjerkoli se že vozimo.

Tokrat prispodoba z vožnjo, a tudi naše življenje na vseh področjih funkcionira podobno. Dovolimo si v tem času analizo preteklega obdobja, poglejmo, kaj smo zgrešili, kaj lahko popravimo, kje lahko zaključimo, česar v preteklosti nismo uspeli, kje lahko izkoristimo ponovno priložnost …

Merkur se bo v času svoje retrogradnosti gibal v znamenju vodnarja (vedska astrologija djotiš), večino časa v ozvezdju Šatabiša. Predvsem imamo priložnost ponovno pogledati naše želje, cilje, ambicije, ozavestiti, kaj nas ovira pri doseganju le teh, ali so v resnici še naše, ali nas še podpirajo … Ne dovolimo si, da nas potegne v »mentalni kaos«, izkoristimo vpliv za »zdravljenje« – poglejmo, kje ga potrebujemo, ozavestimo in se lotimo zdravljenja vseh tistih delov sebe, ki smo jih do sedaj ignorirali, pometali pod preprogo in si zatiskali oči pred njimi.

Če pri tem potrebujete pomoč, se mi lahko pridružite na delavnici »Pot k sebi«. https://lotos-svetovanje.si/delavnica-pot-k-sebi/ LE ŠE NEKAJ DNI PO “EARLY BIRD CENI!

Objem,

Andreja

×
×

Cart