fbpx
031-360-797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
031 360 797   info@lotos-svetovanje.si
  • Post author:

Po Saturnu (Šaniju) in Veneri (Šukri) se retrogradno obrača še Jupiter (Guru). Tretji planet v tem tednu. Nič čudnega torej, če imamo manj energije, če nas vse skupaj ustavlja, zavira, če je prisotne več utrujenosti, zaspanosti …

Jupiter je začel svojo retrogradno pot v znamenju kozoroga, kjer se ne počuti dobro in težko izraža svoje pozitivne lastnosti. Pot v »rikverc« po kozorogu bo nadaljeval do 29. 6. 2020, ko se vrne nazaj v znamenje strelca, v katerem je doma in se odlično počuti. Na poti nazaj ostaja vse do 13. 9. 2020, ko se zopet obrne v direktno smer in nato v znamenju strelca ostaja vse do 20. 11. 2020.

Jupiter je planet znanja, modrosti, optimizma, sreče, širjenja, napredka, razvoja, bogastva, tudi zakonov, religije in filozofije. Ko se planeti obrnejo retrogradno, je na nek način zavrta njihova narava oz. se njihova narava obrne nazaj, v preteklost. Jupiter torej v svoji retrogradni poti ni tako darežljiv, predvsem nas usmerja na vse tisto, kar v preteklosti ni bilo povsem skladno z naravnimi zakoni in nas kliče po popravkih. Zahteva torej, da reflektiramo pretekla delovanja, prevrednotimo zakone, vrnemo dolgove, ustavimo rast in širjenje in ju upočasnimo z namenom uvida, kje morda nismo delovali najbolje. Zelo nas bo podprl pri usmerjanju vase, pri meditaciji in praksah, ki dajejo prednost notranjemu doživljanju pred zunanjim. Kot vsi astrološki vplivi, nam tudi retrogradni Jupiter ponuja priložnost, da prevetrimo in na novo ovrednotimo lastna prepričanja, vrednote, lastno pot po kateri nas vodi življenje.

Na globalni ravni bo predvsem čas za prevetritev ekonomije, gospodarstva, političnih elit in družbenih avtoritet. Ekonomski in gospodarski krizi smo že priča, čeprav Jupiter s svojimi aspekti vpliva na širitev financ. Nihanja, vzponi in padci v tem času so pričakovani. Predvsem bo delovanje usmerjeno na razkrivanje resnice. Marsikaj se lahko razkrije, kar nam je bilo prikrito.

Čas bo usmerjen k prepoznavanju in doseganju višjih idealov, ugoden čas za duhovni in razvoj in zdravljenje planeta.

×
×

Cart